Boodschap van Jeshua - september 2018

Lieve mensen, ik ben Jeshua.

Ik kom in een vurig verlangen naar jullie harten toe. Jullie hartsverlangen en de nood en de wil jullie hart te vullen met ware liefde is groot. Het is een hele bijzonder manier om jullie liefde te leren uitdrukken. Velen onder jullie doen dat op hun eigen manier. Er zijn grote voorbeelden geweest in de geschiedenis, en nu nog steeds, van mensen die gerealiseerd zijn en waardoor jullie geïnspireerd kunnen worden. Het is dus zo dat als iemand de aarde betreedt in een vorm van realisatie deze ook altijd volgelingen kent. Dit is niet verkeerd. Maar de vraag is, wat is jouw verhaal hierin? Welke weg wil jij hier in gaan? Ga jij deze persoon verafgoden? Ga jij jezelf klein maken? Of ga jij spiegelen omdat je een waarheid ziet in deze ontmoeting, in jezelf een openheid herkent , heel veel liefde herkent en er eigenlijk innerlijk een bewustwording opengemaakt wordt bij deze ontmoeting?

Het kan zo zijn dat deze ontmoetingen nodig zijn om daar in wakker te blijven, maar vergeet je eigen licht niet bij wie of wat je ook aanbidt. Het is een heel moeilijk proces mede omdat instanties de mensheid ook geleerd hebben door de eeuwen heen heel klein te blijven en hun eigen licht niet te mogen, kunnen openbaren. Dit was ook voor mij zo in mijn leven. Als je kiest om in je eigen zuivere licht te staan kan dit heel moeilijk zijn.

Herinner je maar eens als kind je eerste schooldag, in de kleuterklas, de lage school, of zelfs later in een werksituatie. Je voelt je helemaal anders, eigenlijk voel je je wel goed bij jezelf maar je wordt in een situatie gebracht. Je voelt je anders, alleen en wordt als buitenbeentje ervaren door de groep. Dan kan je verstoten, uitgelachen of gepest worden en dit kan je parten spelen voor de rest van je leven. En voor jou is deze situatie helemaal niet gemakkelijk, vandaar dat het ook belangrijk is gerealiseerde krachten te ontmoeten om je eigen zielskracht daarin te leren herkennen, om dit vuur weer aan te wakkeren, het weer open te maken en vanuit deze beweging weer moed te putten om vooruit te gaan.

De valkuil kan hierin groot zijn als je de ander zo groot ziet en je jezelf heel klein maakt want dan ontstaat er een stilstand. Jouw verhaal is hierin te mogen spiegelen, innerlijke stappen te zetten in jouw eerlijkheid, in jouw heerlijkheid. Want dat is eigenlijk de belangrijkste stap: dat je daar ook eerlijk in leert te zijn. De grootste moeilijkheid hierin ligt in het achterom kijken, bang te zijn om in je eigen licht te staan, bang te zijn om in je kracht te staan omdat je zoveel op jou genomen hebt vanuit jouw systeem, van wat je allemaal aangedaan is (ook over levens heen). Dus innerlijke stappen naar buiten brengen is iets van het moeilijkste dat er bestaat omdat je omgeving dit niet wil aanvaarden. Het is alsof je in een hoekje gedwongen wordt waardoor de ander ongestoord veilig verder zijn ding kan blijven doen. Alsof je dan geen bedreiging vormt voor de ander en de ander macht, schuld, angst kan blijven gebruiken om jou klein te maken. En dan kies je daadwerkelijk om dat kleine rolletje te vervullen. In jouw gevoeligheid absorbeer je dan dingen van de ander en zal je uit schuldgevoel deze positie accepteren. Op zich is dat niet verkeerd omdat je de noden van de ander aanvaardt, dus toelaat.

Toch heeft die ander daar niks aan, stel je eens voor dat je in je volle licht durf te gaan staan op zulke momenten. Deze momenten kunnen in een stilte zijn. Dat je gewoon de ander laat zijn met zijn noden en dat jij vol liefde aanwezig bent. Soms komen de woorden hier veel te kort en hoeft het geen strijd te zijn. Het hoeft niet meetbaar te zijn, er moet niet altijd een verhaal aan verbonden zijn. Want hier schuilt de volgende valkuil: de andere kost wat kost te willen helpen, of verbeteren. Die ander is groot genoeg en evenwaardig zoals jij en mag zijn eigen verhaal scheppen op dat moment.

Vandaar dat het ook belangrijk is kinderen te stimuleren om in hun licht en liefde te staan, ook al wijken ze af van onze eigen normen. Leer hen de waarden van het leven te accepteren op een open manier. Help hen zichzelf te worden en vooral zichzelf te leren aanvaarden waardoor hun moed groot wordt om in hun licht en kracht te durven te staan. De grote sleutel ligt dus in je eigen handen als je leert te houden van jezelf, leert te houden van wat je doet. Blijf jezelf trouw ook al is het moeilijk om je heen. Eerlijkheid brengt je dichter bij je eigen zelfvertrouwen.

Andere zoekenden kunnen op zoek zijn naar bondgenootschap en je ervan overtuigen andere dingen te doen wat op dat moment ook leerrijk kan zijn. Maar als je eerlijk durft te zijn naar jezelf ben je niet op zoek naar bondgenoten, ook al voel je je helemaal alleen. Zulke momenten zijn een zegen omdat dan de waarachtige liefde de juiste dingen zal aanbrengen waar jij gelukkig van wordt, waar jij gezegend door wordt en dat kan niemand in jouw plaats doen.

 Ik, wij verlangen dat de mensheid deze sluier opheft om in deze waarachtige liefde te durven komen. Dan wordt het aardse paradijs heel duidelijk, dan ben jij één met jezelf en alles om je heen. Mijn hart is steeds verbonden met jullie harten. Moge jullie jullie leven als een ware zegen ervaren.

 Jeshua