Boodschap van Maria - augustus 2018

28 juli 2018

Lieve vrienden, ik ben Maria.

Graag spreek ik jullie over de verwarring rond spiritualiteit.

Momenteel is er een tijdsgeest die een verandering tot uitdrukking brengt in de mensheid waardoor hij zichzelf op heel veel vlakken niet meer zal herkennen in de komende tijd. Het zal steeds moeilijker worden omdat oude patronen doorbroken worden en je in een complete vernieuwing komt.

Vergeet niet dat het woord ‘spiritualiteit’ eigenlijk een onjuist woord is omdat het het leven zelf in zich draagt en er mensen zijn die dit woord gaan gebruiken om een soort façade op te trekken, om iets te benoemen dat duidelijk groter zou moeten zijn dan hen en dat heel vaak buiten hen gezocht wordt. Er wordt dan gesproken over gaven, over hoe bijzonder die mensen dan zijn maar in werkelijke vorm heeft het daar helemaal niks mee te maken. Het heeft te maken met een diep vertrouwen waar je kan instaan en van daaruit een heel groot contact kan maken met de kosmische trilling, met de goddelijke kracht, met het één zijn in alles, hoe je het ook wilt noemen.

Veelal komt dat uit jullie traditie van religie dat jullie klein gehouden zijn of willen gehouden worden en niet  durven opstaan in deze mooie engelenenergie die altijd aanwezig is in jullie. Het is een vermogen dat onderdrukt is, dat verdrukt is en waarvan je af en toe eens een glimp ziet in jouw leven maar waarvan vele onder jullie angstig gemaakt zijn geworden voor deze energie, zoverre dat de mensheid deze energie van zichzelf onttrokken heeft. Hij kan niet in zichzelf geloven, hij durft niet in zichzelf geloven. Er is een beeld van spiritualiteit geschept als iets mysterieus, magisch, creepy - dat wordt ook veel verteld -. Mensen worden angstig en durven dan geen dieper contact maken met zichzelf. Het ding is, als er een ware liefde mag spreken dan komen er ook de donkere stukken naar boven die gepaard gaan met angsten, met verdriet, met heel veel pijnlijke herinneringen maar ook met veel licht herinneringen.

Dit kunnen jullie allemaal leren door te leven met jullie volste liefde, met jullie volste kracht om dit te kunnen overstijgen in het leven. Want daarvoor dienen deze levens, dat jullie kunnen in deze energie komen, dat jullie durven als strijder op te staan maar niet als strijder om te vechten tegen de wereld, om mensen te vermoorden, maar als strijder om jouw eigen licht aan te steken en er weer voor te gaan staan en te durven kijken wat het allemaal mee brengt of wat het helemaal in zich draagt. Wees daar eerlijk in, durf je daar zelf ook vergiffenis in te geven.

Geef jezelf vergiffenis en dat is een grote moeilijkheid. Jullie hebben steeds geleerd dat er een hemel en een hel is, maar deze bestaat niet. Een hel bestaat niet, de hel is jullie opgedrongen, is jullie opgelegd om jullie klein te maken, om jullie te verzwakken, om jullie te ontdoen, te onttrekken van jullie heel mooie engelenkracht die steeds meer en meer de drang krijgt om zich te manifesteren.

En let er op, de komende tijd zal het steeds sterker worden en zal het steeds moeilijker worden voor de mensheid deze oude leugen voor ogen te houden. Het is een nieuw begin waar heel lang over gedaan is, een nieuw begin voor de mensheid en dit kan nog honderden jaar duren vooraleer dit volledig in de realisatie komt maar de stappen zijn gezet, de bouwstenen zijn gelegd en ik wens uit de diepte van mijn hart dat jullie dit mogen realiseren in jullie mooie bewustzijn, dat jullie voorbij alles in een grote aanvaarding kunnen komen met jezelf en leren in deze energie te staan, de grootste kracht die in ieder mens aanwezig is. Wij zijn allemaal één, we hebben allemaal te leren.

Hoe dan ook, vertrouw op je hart, wees niet bang, ik kom naar jullie toe, roep mij.

Ik ben met u. Maria