Puja/Abishekam

Dinsdag 13 februari 2018 vieren we de grote nacht van Shiva - Mahashivarathri - vanaf 19u tot 24u. Deze prachtige avond vieren we graag samen met jou. Waarom deze nacht bijwonen? Deze nacht is zo kosmisch, heeft zoveel genade dat je heel veel kan realiseren. Moeilijkheden overwinnen, vrede van geest vinden en vooral een vurig verlangen  van liefde in je hart teweeg brengen, een avond waar je je bewust kan worden van je ware ik, je oneindige schittering van jou eigen ziel. Vrije bijdrage.

Kali beeld na Abishekam. Verse kleedjes en bloemenkransen zijn geofferd. 

Een Puja is een ritueel waarmee hindoes een godheid vereren. Puja is een persoonlijke handeling waarbij het individu zonder tussenkomst van derden zijn of haar devotie ("bhakti") voor een godheid toont.

Abishekam is een ritueel dat in India uitgevoerd wordt door priesters, waarbij verschillende ingrediënten zoals melk, yoghurt, ghee, honing, panchamritam , sesam-olie, sandelhout pasta, rozenwater aan het beeld van de godheid worden aangeboden, te midden van het zingen van mantra's.  Abishekam stelt de innerlijke, spirituele weg voor.

Dit ritueel wordt routinematig uitgevoerd in hindoeïstische en Jain tempels, net zoals in ons Atma Bhakti centrum, dat maandelijks zo een ritueel uitvoert. Dit ritueel werd in India zelf aangeleerd. Het ritueel wordt uitgevoerd op Shiva lingams* en het Kalibeeld die we van onze Meester Swami Premananda gekregen hebben.

Tijdens de dienst kan je ook een Lingamzegening krijgen. Met een Lingamzegening worden chakra’s en karma gereinigd, het brengt je met je ziel in contact en opent de weg naar een dieper leven, m.a.w. er gebeurt een kosmische healing.

Het is een uitzonderlijke genade zo’n ritueel te kunnen meemaken.

Er wordt een vrije bijdrage gevraagd.

*Lingam: Een lingam is in het hindoeïsme een eivormig, langwerpig voorwerp, dat de scheppingskracht van de god Shiva representeert. Lingams zijn bijna altijd van steen.