Tibetaanse monnik

We zijn blij om Sangye, een Tibetaanse boeddhistische monnik te verwelkomen!

Op 25 en 26 augustus 2018 is Sangye bij ons op bezoek en zal hij beschikbaar zijn om puja en chants uit te voeren.

-Op de film hiernaast zie je Sangye die een puja uitvoert voor een goede gezondheid die wel degelijk een effect heeft gehad!-

De zondag is volzet, maar op zaterdagavond is er nog steeds plaats!

Zaterdagavond 25 augustus om 20u is er een algemene avond waarbij een puja voor wereldvrede wordt gedaan, er zal ook gechant en gemediteerd worden. Hij zal ook wat uitleg geven over het boeddhisme en de politieke situatie in Tibet. Er wordt een donatie van minimum 15 € gevraagd. Het geld dat extra gegeven wordt gaat integraal naar Sangye's werk.

    Inschrijven? Schrijf een mail naar lieve.claeys at gmail.com met hoeveel je aanwezig zal zijn.

Op zondag 26 augustus  (volzet) is er de mogelijkheid om een privé moment met Sangye te hebben en een specifieke puja en chant aan te vragen. Deze puja kan uitgevoerd worden voor jouw specifieke wens zoals gezondheid, relaties, mededogen, bescherming, ...

Deze privé sessies zijn volledig gebaseerd op donaties (richtprijs minimum 25€, meer is absoluut welkom). Meer informatie waar het geld voor wordt gebruikt wordt hieronder uitgelegd.

We vragen om op voorhand te betalen zodat uw uur vast ligt. We sturen een mail met betalingsinfo.

    Inschrijven? De zondag is volzet! Schrijf een mail naar lieve.claeys at gmail.com en laat weten om hoe laat je een afspraak wilt vast leggen. Mogelijkheden zijn om 9u (volzet), 10u (volzet), 11u (volzet), 13u (volzet), 14u (volzet), 15u30 (volzet), 16u30 (volzet), 17u30 (volzet), 19u30 (volzet).


Wie is Sangye?

Sangye is een boeddhistische monnik uit Lhasa, Tibet. Hij groeide op in armoede tussen 11 broers en zussen. Hij studeerde boeddhistische filosofie, verbleef meer dan 20 jaar in een klooster als monnik en tijdens zijn tijd aan de Jockhang tempel begon hij nonnen en monniken te helpen die uit de gevangenis vrij kwamen maar niet terug naar een klooster konden keren.

Sangye tussen de priesters in Jokhang tempel in Tibet

Hij leerde zichzelf wat Engels, sprak tegen toeristen over wat hij wist (de onderdrukking en het probleem met politieke gevangenen). Op deze manier kon hij wat geld inzamelen voor deze nonnen en monniken. Hij schreef een brief naar een Amerikaanse toerist maar doordat deze brief terugkwam door een verkeerde adressering, kwam zijn werk aan het licht bij de Chinese overheid en moest hij van de ene dag op de andere Tibet verlaten voor India omdat hij anders gearresteerd kon worden.

Kort hierna kwam hij in 2005 aan in Zwitserland waar hij nu nog steeds woont. Hij is nu in contact met zijn groot netwerk in Tibet. Hij starte verschillende instellingen waar nonnen en monniken kunnen werken en opnieuw een leven kunnen starten. Het is echter moeilijk om met deze mensen in contact te treden.

Meer uitleg kan hij niet geven uit angst om te veel informatie weg te geven. Hij geeft ons graag meer uitleg tijdens het weekend.